Kvernkall

kvernkall_01Haralds kvernkall er en ny solid kvernkall, etter gammel modell, til å stå på ovnen. Laget i hel-tre, kryssfiner og papp.

Det er hel-tre i sokkel, kvernsokkel og kvernstein. Kvernhuset er i kryssfiner. Opplagring og kvernaksel i stål. Figurer og propell i papp. Kvernkallen er pakket i solid eske for trygg lagring når den ikke er i bruk.

Kvernkallen står på en stålsokkel som løfter den opp fra ovnen så den kan tåle varmen. Når det er varme i ovnen begynner kvernkallen og «arbeide». Når kvernkallen slutter og «arbeide» er det på tide å legge mer ved i ovnen.

OBS!

Selv om stålsokkelen normalt er nok til å få kvernkallen, treverket, opp fra ovnsflaten slik at den ikke blir for varm og blir svidd, er det alltid slik at man skal være obs på varme og brennbare gjenstander. Kontroller kvernkallen en dag du har maks varme på ovnen. Går det bra når varmen er på topp, så vil det være trygt.

Nisse- juletypen (som vist ovenfor) – har kvernkall-nisse som maler, nissekone som venter på mer mel, nisse i vinduet og katt. Det er mer julefarger i denne kvernkallmodellen.

img_3822Helårs kvernkallen har en gubbe (kæll) som maler, kone som venter med melsekken sin og katt.

Helårs kvernkall med kone og katt.

 

 

 

 

Versjonen som hogger ved er foreløpig ikke for salg, da den ikke er fullt så driftssikker som ønsket – en forbedret utgave kommer forhåpentlig vis senere).

Kvernkallen fungerer ypperlig på olje-radiatorovn. Da brukes normalt ikke stålsokkel.

Kvernkallen fungerer ypperlig på olje-radiatorovn. Da brukes normalt ikke stålsokkel.