Førstepremiekniver

Hvorfor konkurranse?

Jeg begynte å lage kniver vinteren 2004-05. De første årene lagde jeg kniver for eget bruk og litt salg, uten tanke på annet enn at dette var en trivelig fritidssyssel. Etter hvert ble det en del ros for kvaliteten, samtidig som jeg grublet litt på hva jeg kunne gjøre for at kvaliteten skulle bli enda bedre. Etter oppfordring sendte jeg så inn en kniv til Norsk Knivforenings konkurranse på Elverum. Ikke bare for å delta i konkurransen, men mer for å få en tilbakemelding fra dommerne på hva som er bra, og hva jeg eventuelt kunne forbedre. Stor var gleden da jeg oppnådde 1.premie, samt fikk rosende ord fra dommerne. Selv om man ikke bestandig er enig i alle deler av dommernes bedømmelse av kniv og slire vil deres positive og negative kommentarer alltid være lærerikt for hvordan en kan forbedre seg som knivmaker. Så mitt råd er: Er du i tvil om du skal sende inn kniv til konkurranse? Ja, da bør du bare sende inn og delta! Det er lærerikt!

Jeg reiser rundt på en del knivmesser, både i norge og utlandet. Både for å handle kvinmateriell og for å se hvordan andre lager sine kniver. Etter hvert har jeg fått kontakt med

mange dyktige og trivelige knivmakerkollegaer, noe som har gitt massevis av inspirasjon og lyst til å komme videre i knivmakeriet.

 

Å lage, og å selge kniv, er ingen lukrativ affære med de priser jeg og de fleste andre opererer med. Imidlertid er det gleden ved å lage et anerkjent produkt og kontakten med kunder og interesserte som verdsetter produktene som er den store inspirasjonen til å fortsette. På hobbykveldene treffer jeg gode venner, samtidig som all verdens problemer kobles ut når konsentrasjonen rundt knivarbeidet setter inn. Terapi – -!

Disse knivene har alle fått førstepremie innenfor kategorien brukskniv.

1. premie Nordnorsk Villmarksmesse 2017